Page 1 of 3

Compatibility - Prepar3d V4

Posted: May 30th, 2017, 7:19 am
by AAG929-Bruno
G'day,

I didn't find any topics using the search although I thought this would have been asked.

Any information relating to compatibility or incompatibility with P3Dv4? If not compatible is compatibility planned?

Regards

Bruno

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: May 30th, 2017, 6:01 pm
by jdsalm
If memory serves I believe VAFS gets info from the sim through FSUIPC. When that has been updated for v4 then VAFS will work. That's my two cents anyway.

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: May 31st, 2017, 3:23 am
by AAG929-Bruno
jdsalm wrote:If memory serves I believe VAFS gets info from the sim through FSUIPC. When that has been updated for v4 then VAFS will work. That's my two cents anyway.
Those were my thoughts too since VAFS does get it's info from FSUIPC. Until I saw posts saying FS Commander would need an update to work and that too gets it's data from FSUIPC. Unless of course they mean it's because of other components within FSC.

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: May 31st, 2017, 5:53 am
by Sven2157
jdsalm wrote:If memory serves I believe VAFS gets info from the sim through FSUIPC. When that has been updated for v4 then VAFS will work. That's my two cents anyway.
You are correct ...

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: May 31st, 2017, 1:25 pm
by AAG929-Bruno
Thanks for confirming Sven.

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: June 2nd, 2017, 5:22 am
by Sven2157
AAG929-Bruno wrote:Thanks for confirming Sven.
You are welcome sir, and happy landings to you! Sorry for the late reply ... 8-)

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: June 29th, 2017, 1:07 pm
by SAAMY
Hello,

One of our pilot migrate to P3DV4 with FSUIPC5, but VAFS5 is not working.
I can share with you the logs and screenshot if you need.

It is working for other pilots here with P3DV4 ?

Regards,

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: June 30th, 2017, 7:23 am
by peteg59
All working fine here....


Regards Pete

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: June 30th, 2017, 8:03 am
by SAAMY
Hi Sir,

Can you share your VAFS5 option screen , Do you modify the configuration of FSUIPC5 maybe ?

Regards

Re: Compatibility - Prepar3d V4

Posted: July 4th, 2017, 5:54 am
by Timber
Reading through this post. I'm using Prepar3dV3.4 , My Sim Flight Version under Opitons is set to WideFS(FSX).